Friday, October 29, 2010

Gambar Aku Terpilih.... Majalah CAMERA MALAYSIA...


Masa di Kota Kinabalu tu, sempatlah singgah kejap di kaki gunung Kinabalu... Memanjatnye takde masa, so rounder2 sekitar kaki gunung tu jerlah yang sempat... Kat situ banyak juga tumbuhan2 dan bunga2 liar yang tumbuh... Pagi tu ternampaklah satu bunga ni, cantik pulak di dalam pandangan mata aku...



Apa lagi ambil kamera, aku attach dengan close-up filter (Hoya Close-Up x4 Filter) snap beberapa keping gambar pagi tu....Banyak lagi gambar2 bunga yang aku ambil ketika itu... Tapi untuk bunga ni aku snap 3 keping jer... Yang lain tu melambak2....


Balik semula ke Kuala Lumpur, download gambar kat pc, tengok satu persatu... Sangat tertarik pulak pada gambar yang ini... Terus terlintas untuk hantar di ruangan Hot Shot majalah Camera yang setiap bulan aku langgan... Aku hantar dua kali gambar yang sama sebab aku lupa nak attach gambar pengirim, gambar aku lah....


2 bulan lepas tu masa aku tengah belek majalah tu kat kedai, tetiba terpandanglah pulak bunga biru tu... Mula2 tu tak perasan pulak namanye sebab takde gambar... Macam aku kenal jer gambar ni, kemudian baru aku perhatikan nama pengirim, alamak nama akulah.... MUZAFAR SHAH HAJI ZAINAL dari Petaling Jaya, Selangor...


Terus beli 2 naskah... Sampai rumah terus call wife aku, kebetulan wife aku balik kampung di Ipoh... Amboi seronok sangat dapat masuk majalah walaupun gambar aku takde... Mereka dari pihak majalah cuma akan ambil email yang pertama sahaja... Untuk email yang kedua tu aku ada attachkan gambar aku... Tapi mereka pilih terus yang pertama, nak buat macamana dah terlambat... Sejak hari tu yang buatkan aku bersemangat nak mengambil gambar lagi sebenarnye...

18 comments:

Hazzy Ishak said...

wowowooo hasil kerja dah masuk majalah

erolnukman said...

tahniah...kadang2 benda2 camni lah yg buat lagi bsemangat...tak pernah try lagi hantar gambar kat mana2 majalah...pasni nak try jugak lah..hahaha

Khairul Antasha said...

Salam,,,

tahniah..wah best nya hasil kerja masuk majalah..

wa kaljis said...

Tahniah bro... alhamdulillah mesti best kan.. saya akpenah lagi cuba try test hantor ke mag.. InsyaAllah nak try jugak.. bro perasan tak yg kawan2 pun turut bersemangat kerana gambr bro trpilih tu?? Kami turut bersemangat.. :)

thomas said...

Tahniah gambar dapat masuk majalah,
edisi bulan apa punya tu?

Thomas Anderson said...

Congrats! =)

bungaoren said...

Tahniah2x..
Cantik gambar bunga tu.
Selalu jugk baca magazine nih..

Chilabaey's Central said...

To: Hazzy Ishak...

Macam tulah gayanye Hazz... Alhamdulillah dapat juga masuk majalah... Bukan senang sebenarnye terpilih sebab terlalu ramai lagi yang pro masuk... :)

Chilabaey's Central said...

To: Khairul Antasha...

Terima kasih... Dapatlah merasa hasil kerja masuk majalah... :)

Chilabaey's Central said...

To: Wa Kaljis...

Terima kasih en onggon... Trylah hantar... Tak perasanlah pulak, tapi memang betul apa yang dikatakan, ia memberikan semangat untuk kawan2 dan juga untuk diri sendiri dalam bidang photography ni kan.. :)

Chilabaey's Central said...

To: Thomas...

Terima kasih... Lama dah majalah ni.. Tak ingat lah bro... :)

Chilabaey's Central said...

To: Thomas Anderson...

Thanks bro... :)

Chilabaey's Central said...

To: Bungaoren...

Terima kasih... Oooo pelanggan majalah Camera juga ye... :)

Chilabaey's Central said...

To: erolnukman...

Terima kasih bro... Memang betul dikatakan... Kita lebih bersemangat kalau hasil kerja kita dihargai atau telah menang sesuatu... Makin rajinlah jari menekan shutter... Hehehehe... Nanti trylah join majalah Camera ni... :)

Rozuan Ismail said...

congrats,,selalu gak beli digital camera magazine..tp belom dpt msuk majalah lg..huhu

Chilabaey's Central said...

To: Rozuan Ismail...

Terima kasih... Kena banyak kali try juga sekarang sbb ramai yang handal2... :)

azida ziehan said...

masa kat sabah hari tu bunga biru nie jugak jadi sasaran DSLR saya ....sekarang nie gambar tu jd wallpaper laptop saya jer ...

azida ziehan said...

bro boleh tak bagi saya tips dan cara macam mana nak hantar gambar kat majalah digital camera nie...