Sunday, October 3, 2010

Gadget Terbaru Chilabaey's Central...!!



Gadget terbaru dari Chilabaey's Central yang baru diperolehi hari Jumaat lepas.... Lens EF 17-40mm f/4L USM... Sangat2 berguna untuk kerja2 photography... Dari jenis Ultra Wide Lens atau dikenali juga sebagai L Lens (Ring merah)...




Sangat2 berpuas hati dengan lens ni... Kalau untuk gambar grouping sanagt2 berguna sebab ianye wide angle... Kebanyakan wartawan dan photographer profesional menggunaknanye....






Bila dah attach dengan kamera terasa besar lens dari kamera... Lens ni diameternye adalah 77mm berbanding standart lens cuma 58mm... So, filternye juga mahal sebab ambil yang slim...




Nampak tak note yang ditulis oleh pihak kedai, sepatutnye dapat sebelum raya tapi memandangkan stok takde dan dari Canon sendiri pun takde... Akhirnye hari Jumaat lepas baru order tu sampai... Aduiii letih2....


Tapi bab ini lagilah menarik... Pricenye seperti dalam resit di atas... Bukan nak menunjuk tetapi sebagai guide untuk mereka yang mahu membelinye kelak... Dari pandangan aku untuk lens ini, ianye sangat2 berguna untuk hampir setiap event yang akan dilakukan dan juga untuk kerja2 lapangan iaitu outdoor photoshot...

4 comments:

erolnukman said...

pheewwww!!! tahniah...kamera pun nampak bgaya dgn lens ni..=) harga pun sangattttt ok..alahaiii...hehehe

kaljis aka onggon said...

wow... harga dia hehehe tapi sangat lah berbaloi hehehe.. btw, filter ape yg mahal tu encik chilabaeys?n Saya pakai phottix slim uv filter 77mm rm80.00 dan Hoya HMC ND4 77mm rm250..

Chilabaey's Central said...

To: Erolnukman...

Terima kasih bro... Harga agak menarik juga sebenarnye... Penat juga survey...

Chilabaey's Central said...

To: kaljis aka onggon...

Berbaloi sangat2.... Dari jenis Toko Filter Slim UV... Takde brand lain time tu, sebat jerlah... Kalau ikut harga asal lagi mahal..