Sunday, September 5, 2010

Task Haiwan : Sang Bedal, Zoo Negara


My favorite place kalau korang nak tahu, aku suka sangat2 Zoo Negara... Sebab sukakan binatang kot... Pernah satu ketika tu dalam sebulan aku boleh layan masuk Zoo Negara sampai 6 kali sebulan.... Sorang2 pun jadi.... Sampai staff Zoo Negara kat situ kenal aku dah....


Salah satu binatang yang menjadi pujaan hati aku ketika di Zoo Negara adalah Sang Bedal... Kadang2 tu susah sebenarnye nak dapatkan gambar dari spesis ni sebab suka berendam... So hari tu rezeki aku ada, cantik jer dia bersantai tepi kolam berhampiran dengan aku....

Gambar di atas aku attachkan kamera aku dengan Canon Zoom Lens EF 90-300mm... So kita akan dapat gambar secara rapat....



6 comments:

.::lin::. said...

cantik.....cool sgt..hehehe

kaljis aka onggon said...

Tetiba teringat lawak member photography.. "ape kata kite try ambik gambar buaya gune macro shot? 50mm??" kekeke...

erolnukman said...

hehehe...guna 50mm elok lah sangat kaljis..kekeke

selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin juga dari saya dan famili..

Chilabaey's Central said...

To: .::lin::.

Terima kasih... Gambar cool... Tapi masa tangkap tu, hot tu..... :)

Chilabaey's Central said...

To: kaljis aka onggon...

Memang lawak.... Tak terfikir pulak lawak macam n.... 50mm yer.... Memang nak cari nahas.... :)

Chilabaey's Central said...

To: erolnukman...

Nak juga try kalau macam tu.... Pasang close up lens sekali...

Selamat hari raya juga untuk awak... :)