Monday, September 20, 2010

Task Haiwan : Burung Botak, Zoo Negara




Lokasi masih di Zoo Negara, Ulu Kelang.... Satu subjek yang paling aku suka kalau ke sini.... Tangkap gambar burung terbang.... Memang susah sikit nak dapatkan gambar2 yang menarik....


Dari banyak2 burung botak yang terdapat di sini, seekor ni yang paling aku suka sebab dia takleh terbang.... Kepaknye patah sebab sakit terkena jangkitan menurut staff Zoo Negara... Tapi dialah yang paling samseng di antara spesies yang ada.... Habis semua burung lain dia akan serang kalau ada berdekatan dengannye.... Dengan aku taknak pulak dia serang.... Hehehehe....


8 comments:

Clara Emily Cancer said...

cantik gmbr 1st tuh.
pakngah tau x?
software i movie just boleh pakai utk vista x?

erolnukman said...

gambar 1st cun! lens 200mm?

kaljis aka onggon said...

Gambar no.2 dan 3 paling cun.. Burung botak kat Johor ituari saya ada try ambik jugak hehehe.. tak taupun kat zoo ada... boleh try nanti :)

Cikgu Nurin said...

Aduuhhh...bestnye tengok semua hasil nihh...saya guna EOS 1000D,masih tak tau nak manfaatkan macamana...mintak tunjuk ajar....:D

Chilabaey's Central said...

To: Clara Emily Cancer....

Terima kasih Lia....

Software tu tak pastilah boleh pakai kat Vista ke tidak... Setahu saya tak boleh.... :)

Chilabaey's Central said...

To: erolnukman...

Terima kasiih.... Yer lens 200mm... :)

Chilabaey's Central said...

To: kaljis aka onggon....

Pastinye ada di mana2 sahaja burung macam ni... Time staff zoo negara beri makan lagi best moment tu... Semuanye turun ke satu tempat... Time tulah kita senang sikit nak capture gambar... :)

Chilabaey's Central said...

To: Cikgu Nurin....

Tak kira kamera DSLR apa yang kita gunakan, teknik dan cara penggunaannye perlu dipelajari... Dan kena banyak mencuba... Kadang2 saya pun guna 1000D juga... :)